Our little shining star.

Dagen(e) var endelig kommet, vi skulle snart få se gullet vårt. Tenk så artig om han kommer på termin! Det gjorde skatten som er like presis og punktlig som sin far. (mor derimot er en annen historie :p) Gidder ikke å legge ut en så detaljert beskivelse av fødselen her, men kort og ærlig sagt kan jeg si at : Ja, det var vondt. MEN ja, jeg skal ha flere barn. Mange barn! Jeg var fast bestemt på og veldig innstilt på at fødselen ikke kom til å være så vond som folk skal ha det til. Det var den heller ikke, i allefall ikke selve fødselen (fra da jeg fikk lov til å begynne å presse). Det slitsomme var å gå med rier i 3 dager (JA, hele 3 dager!) Det med 5 min. mellomrom i starten hvor jeg ikke fikk sove i det hele tatt og dermed ikke slappet av og ladet opp skikkelig til fødselen. Det ble også grunnen til at jeg valgte epidural tilslutt, for nettopp å få slappet av til lille kom. Uansett, jeg fikk rom på søndag på dagen og hadde da 3-4 cm åpning. Jeg var i løpet av de 2 neste timene nede i badekaret 2 ganger og fikk akupunktur. Det var godt å sitte i badekaret mellom riene, jeg fikk slappet av mens de hadde pause. Hadde gjerne kunnet tenkt med å føde i badekaret også, men da hadde jeg ikke fått epidural. Etter en liten stund den andre gangen, måtte jeg opp igjen. Riene kom tettere og jeg gikk og gikk for å "hjelpe til". Det gikk vel enda et par timer før jeg ba om bedøvelse. Prøvde først med lystgass og til det sier jeg HELL NO, never again. Jeg ble svimmel, uvel og kastet opp etterhvert. For en ekkel smak..Mamma sier jeg aldri har snakket så mye på engang i hele mitt liv før, så jeg ble vel litt tullete av den også. Hehe. Jeg fikk deretter epidural, som var himmelsk! Kan ikke beskrive hvor godt det var, jeg hadde tross alt ikke fått slappet av eller sovet på 3 døgn. Både jeg, Steini og mamma bestemte oss for å prøve å sove litt. Etter 2 sekunder hørte vi snorking og der var mamma i drømmeland. Jeg fikk selvfølgelig ikke sove, da jeg gledet meg slik til å få se Mathias. Jordmødrene var inne hver halvtime for å se til meg. Åpningen gikk treeegt og de måtte tilslutt ta vannet og gi meg drypp. Timene gikk og vi var snart inne i en ny dag. "Gutten deres kommer på termin, hvis ikke må han skynde seg". Vi ventet og ventet og tiden gikk så langsomt. Jeg hadde 9 1/2 cm åpning lenge, den siste 1/2 cm ville aldri åpne seg (pga kanten). Jeg måtte etterhvert presse litt for å få den ned og endelig så var tiden inne. Dette hadde jeg ventet lenge på og ble litt for ivrig kan man si. Bedøvelsen virker forresten ikke der nede, så nå kjente jeg litt smerte. Etter5 press og ca10 minutter, fikk vi endelig se skatten vår. Vår lille skinnende stjerne. Han er verdens vakreste lille skapning. Tenk at han har vi skapt , jeg og du.Aller siste magebilde, tatt den 8 mai rundt 16-tiden. Her skal jeg innrømme at jeg var veldig sliten og litt små-lei av de sensur riene.

En spent pappa støtter mamma så godt han kan. For en kjempe jobb du gjorde kjære, det kunne ikke vært bedre! Hadde ikke klart det like bra uten deg og mamma. Vi var det beste teamet uten tvil. Tusen takk til dere som en bra heiagjeng : ) Fantastiske mamma'n min kom med en nydelig middag til meg, indrefilet med potetbåter, bearnaise og grønnsaker, som hun matet meg med. For en service!Kjærest er overlykkelig for at ting endelig er igang.

Snart skal vi endelig møtes, jeg og du. Sjekk arma mi hvor stor den var forresten! Hadde veldig mye vann i kroppen på slutten av svangerskapet. Det forsvant igjen med engang etter fødselen.

Før bedøvelsen begynte å virke..

Og etter. Fikk en stor dose humor med på kjøpet, i følge mamma og Steini. "Du er en knupp og en reddende engel" sa jeg til legen som ga med epidural. Fikk lurt frem et lite smil fra den "skumle" og "by-the-book"-legen. Endelig fikk jeg senket skuldrene og slappet av litt. Det var så godt at jeg kunne ha kysset legen midt på truten der og da. Jeg kjente ikke riene i det hele tatt og sa til Steini at nå tror jeg jeg hadde en. Det vistes godt utenpå magen da.

Når man får epidural kan det påvirke fremgangen av fødselen. Ting tar gjerne litt lengere tid og det gjorde det så absoludt i mitt tilfelle. De måtte bl.a ta vannet mitt og jeg fikk drypp for å få igang ting litt raskere.. Her klipper en stolt pappa navlestrengen.Steini og mamma var så stolte av meg og synes jeg var så flink. Vi felte noen gledes tårer alle tre da skatten meldte sin ankomst.Han var perfekt! Og så sterk at han løftet hodet sitt for å se på meg med engang han kom ut. Puppen søkte han og tok med engang. For et øyeblikk. For en følelse.

Litt av en plugg, hele 4055 gram og 53 cm : )

Pappa følger nøye med når gutten vår blir målt og veid for første gang.

Steini har blitt pappa for aller første gang og er verdens stolteste.

Nydelige skattene mine.Mathias få minutter gammel sammen med en stolt, følsom og lykkelig mamma.

 Vår fantastisk nydelige og velskapte sønn, her nyfødt.

Det var det jeg hadde å dele med dere ang. fødselen. Det å bli mamma er uten tvil det beste som har hendt meg og jeg elsker vår lille krabat mer enn alt i hele verden. Mamma og pappa gjør alt for deg Mathias vår. Familiens lille skinnende stjerne.

Det er så veldig mange fine tanker og følelser rundt det å bli mamma, jeg får ikke satt de riktige ordene på det helt enda. Kanskje jeg aldri kommer til å finne de rette ordene heller, så fantastisk er det.

-Natalie-

21 kommentarer

SiljevoL

28.06.2011 kl.16:03

Gratulerer så mye! Nydelig, liten gutt :)

Silje

28.06.2011 kl.16:04

Så nydelig gutt =D Gratulerer og lykke til som forelder =D

Hedgie

28.06.2011 kl.16:10

Åååh :) Nå gleder jeg meg til den dagen jeg blir mamma! Gratulerer, for en herlig baby :)
Åååå fantastisk :) Fikk tårer i øynene. Jeg også skal ha flere barn, det er ikke tvil. Fødsel er ikke så ille som alle skal ha det til, hvorfor vil vi da flere ganger? :) Han var kjempe nydelig. Nei, du finner aldri de rette ordene på følelsen å være mamma. Det finnes ikke så gode, fine, fantastiske ord :D

28.06.2011 kl.18:24

Flott og rørende innlegg:)

monica

28.06.2011 kl.20:11

Så vakkert!

Wheelbug

28.06.2011 kl.23:24

Åh, de bildene med ledninger gir meg flash-backs og jeg gruer meg plutselig veldig til å være der igjen! Heldigvis er premien så fantastisk! :)

susanne

28.06.2011 kl.23:41

Så heldig du er som har fått oppleve dette :)

Jeg håper jeg får et normalt svangerskap en gang, men det vil tiden vise :)

Cathrine

29.06.2011 kl.11:14

ååå... snufs:/ Bli helt rørt jeg

eirine

29.06.2011 kl.13:14

Nydelig skrevet :) virkelig rørende.

anette - 20år og tobarnsmor

29.06.2011 kl.15:44

å herlighet, tårene triller ! jeg er rørt ! håper alt står bra til med dere alle 3. å gratulerer så masse med en utrolig nydelig baby : -)

Ma

29.06.2011 kl.20:51

åååh, så artig å ha mange fine bilder fra fødselen. Hos meg gikk det for raskt til at vi i det hele tatt tenkte over at kamera lå i bagen:( har kun noen få bilder tatt med mobilkamera.

enig med deg ang. lystgassen!!

Veronica Lillelund

01.07.2011 kl.02:21

Herlighet så flott! Gratulerer så mye med det nye familiemedlemmet deres ♥

Monica Haugen

01.07.2011 kl.09:07

~ Nei, hun kom den 8 Mai :) Jeg var litt treg med å komme meg opp på det møtet. Hehe, kjente deg igjen på ene bildet av dere tre sammen, så sjekka jeg når det var du fødte , og da stemte det overens. Artig å plutslig skumpte borti deg :)

Monica Haugen

01.07.2011 kl.09:11

Hm, sikker på at jeg posta en post men den dukka ikke opp! Skriver en ny, just in case!

Hun er født 8 Mai, jeg var bare litt treg med å komme meg på møte!! :) Jeg kunne jo angre når jeg såg hvor mange som var med på møtet akuratt den dagen! Hehe..

Artig å bumpe tilfeldig borti deg! Kjente deg igjen på det ene bilde av dere tre her inne.

Hehe, navnet er superfint..!! Har allltid hatt et ekstra hjerte for Nathalie :))

surfer

01.07.2011 kl.23:52

Fineste bloggposten jeg har lest på leenge <3 Og jeg er innom mange, denne koste jeg meg med <3 Blir supermotivert for å jobbe mot det friske livet, det er dette som er drømmen <3 Klem <3

Huset med det rare i

02.07.2011 kl.13:08

surfer: Takk søte deg : ) så koslig å høre! drømmen din blir virkelig skal du se <3

Stor klem, Natalie

pia

02.07.2011 kl.23:23

Ååå du har så fin blogg, elsker å lese den, er så søt ... gleder meg til jeg skal bli mamma, det er drømmen min!

hva er din favoritt film i dag å hva er din favoritt film fra når du var liten? å hvilken musikk liker du? dumt spm kanskje men jeg er litt nyskjerrig på sånne ting, hehehe

klem fra Piaa :D

Merethe

03.07.2011 kl.12:39

Sååååå herlig:) Tulla mi blir snart 1. år. Tiden går så alt for fort!!!

Anette

05.07.2011 kl.00:49

ååå så koselig å lese!! Jeg gleder meg sånn til å oppleve fødselen og alt rundt det! Jeg er også innstillt på at det er vel ikke SÅ vondt - og vil heller glede meg til å møte lille prinsessa!!

Maria

12.07.2011 kl.22:22

Ka koooselig å les!!! :))

Skriv en ny kommentar

Huset med det rare i

Huset med det rare i

30, Trondheim

Supermamma på 29 år fra Trondheim som er over gjennomsnittet interessert i foto. Jeg er så heldig som er mamma til verdens beste Mathias på 2år (mai) og på selveste nyttårsaften kom lillebror Lukas, som er 10 mnd : ) Her på bloggen får dere "en liten smak" av hverdagen min som travel småbarnsmor. For kontakt : natalie_saether@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits