Uke 25.

25 uker

Fra 25 uker og 0 dager til 25 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 800 g
CRL: 22 cm
Full lengde: 30 cm

Se hvordan vi regner vekt, lengde og alder her.

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 23 uker gammelt. Allerede nå begynner det å bli liten boltreplass for fosteret i livmoren. Øyevipper dukker opp denne uken, og øynene vil snart kunne åpnes og lukkes!

Hjernen vokser fremdeles fort, og fosteret er en velproporsjonert liten minibaby. Fosteret begynner også å få lengre hår på hodet.

TIL MOR: Kroppen din er skapt til glede!

25 uker gravid

En stor del av reisen er unnagjort. Du har vært flink! Gled deg over den tilbakelagte strekningen, og nyt denne rolige etappen. For mange kan dette være den beste delen av svangerskapet. Prioriter derfor tiden godt. Kanskje er det på tide at du tar mest hensyn til deg selv, og gir slipp på alt du "skulle" ha gjort. Gi deg selv litt større frihet! Hvem kan ellers gi deg det?

Selv om livmoren etter hvert tar mer plass, og trykker på blæren slik at du oftere må på toalettet, er det likevel ingenting som skulle hindre deg i å invitere partneren til sex. Tenk hvilken kraft som kan hentes ut av seksualiteten!

Oppleves samleie på en annen måte nå, er det en god mulighet til å øke nærheten mellom dere tre. Dessuten er det en flott måte for deg å holde deg i form på, og forberede bekkenmuskulaturen til fødsel. Unn deg denne kilden til nytelse og glede! En annerledes måte å tenke på kan være denne; har du vondt i hodet kan god sex være det som hjelper best!

TIL FAR: MOR HAR PUPP, DU HAR ALT ANNET

Mor håndterer babyen som om hun ikke har gjort annet. Dette er noe hun kan. Så er hun sikkert oppvokst med dukker som smatter når de er sultne, skriker når de har våt bleie, og smiler når de har fått mat. Du var mest opptatt av å bygge gøyale ting av legoklosser.

Denne stereotypien oppleves tydelig av fedre som aldri har håndtert spedbarn. Ikke la utilstrekkelighetsfølelsen få vokse. Barnet ditt trenger deg helt fra begynnelsen av. Ta det første stellet etter fødselen. Jordmor gir deg veiledning. Barnet vil ikke bry seg om bleien sitter litt skjevt. Babyen trenger mye nærhet. Legg barnet på brystet ditt, og det vil raskt lære å gjenkjenne din lukt. Begynn med dette allerede første dag, og snart vil barnet falle naturlig til ro hos deg. Prøv å lære deg barnets mønster. Det er ikke slik at all gråt er et rop om mat.

Ammingen er og blir mors område. Om mor ikke ammer barnet, kan du like godt som henne gi morsmelkerstatning på flaske. Senere i spedbarnstiden kan mor pumpe melk og opparbeide seg et lager. Slik kan hun ta seg en frikveld mens du og babyen er hjemme og koser dere.

Håndtering av barn handler om omsorg og vilje. Dersom du involverer deg fra starten av, vil du bygge et sterkt og selvstendig forhold til barnet ditt. Din tilstedeværelse vil gi familien verdifull fleksibilitet.

Kilde : http://www.babyverden.no

Det er ingen hemmelighet at jeg ikke har vært like flink til å oppdatere like bra dette sv.skapet som i det forrige. Det vil ikke si at jeg ikke gleder meg like mye over dette eller at jeg ikke bryr meg like mye. Langt der i fra! Det er heller det at tiden ikke strekker til og at den naturlig nok heller blir brukt på min lille familie. Nå som Mathias har begynt i bhg. har jeg i det minste fått blogget litt mer i det siste.

Uansett, sv.skapet hittil har vært helt likt som det forrige ; konstant kvalme, oppkast, svimmelhet, vond rygg. You name it, I've got it! Jeg som trodde det forrige var tungt, topper seg nå i å allerede ha fått bekkenløsning. Sist fikk jeg veldig mye vann i kroppen på slutten, det har også kommet allerede nå. Jeg føler meg som en oppblåst hval som ikke klarer å gjøre stort. Jeg hater det! Men biter tenna sammen og er den beste mamma'n Mathias kan ha og en samboer det går an å leve med. Kommentar til den siste setningen her ; Jeg klarer ikke å gjøre noe som helst av husarbeid, det er så vidt jeg får på meg buksa mi selv. (pga bekkenløsningen). Jeg vil skryte mannen opp i skyene, for at han er så tålmodig, omtenksom, god og snill som han er. Huset hadde nok ikke gått rundt om det ikke var for han. Så tusen tusen takk kjæreste du. Jeg setter utrolig stor pris på det. Man får jo litt (les:veldig) dårlig samvittighet når det er slik. Så jeg gleder meg til lille peanut plutseligt kommer, så alle plagene forsvinner, så jeg kan være meg selv igjen. Det gjorde de i allefall sist. 

Lille i magen har denne gang fått kallenavnet Lille peanut, rett og slett fordi jeg har ofte lyst på peanutsmør. Hehe. I tillegg så er han ganske liten i følge mål og kurve (sammenlignet med Mathias). Jeg derimot er ganske stor, har allerede gått opp 15 kilo! Mye er som sagt vann, men likevel. Magen er ganske liten sammenlignet med sist, men jeg har mere å ta i mere og være glad i ellers : ) ALT FOR mye pupp etter min smak, men "shitau". Jeg har allerede begynt å bruke ammebh'ene mine, da det kun er de som er store nok. Og det har ikke kommet melk enda! Får håpe dette sv.skapet er likt det forrige når det gjelder vektnedgangen sist også. Jeg krysser fingre OG tær for det.

Dette er på ingen måte ment som et klageinnlegg, tvert i mot. Jeg vil bare fortelle dere om hvordan jeg har det som gravid og hvordan sv.skapet mitt er nå, sammenlignet med det forrige. Jeg vet det er mange der ute som lurer på og er int. i å høre dette. Så derfor sier jeg det som det er. Det er ikke vits i å pynte på noen sannhet her! Jeg har tidligere sagt at jeg ønsker meg et helt fotball-lag med unger,bl.a for de gir så mye kjærlighet og glede. Dette var selvfølgelig en liten overdrivelse, men min måte å si at jeg elsker unger på og at jeg vil ha flere. Om det skal være så vanskelig og tungt å være gravid, så må jeg nok revurdere det desverre. Det blir i allefall flere år til neste, altså, ikke bare 1 1/2 år mellom de. Tror kroppen min trenger å være seg selv og lade opp litt for en evt. ny graviditet.

Det er veldig viktig for meg å tilslutt få sagt at det likevel er herlig å være gravid, når man tenker på den fine premien man får til slutt. Det finnes ingen bedre og alt dette er så verdt det. Det blir glemt med engang vidunderet kommer på brystet til mor og i armene til far.

Dette ble kanskje et ganske langt innlegg, men ville få oppsumert alt gjennom hittil 25 uker : ) Vil gjerne høre hvordan dere som har vært gjennom flere graviditeter har hatt det; Var sv.skapene like eller ulike? Hva var det værste og det beste med de? Og om du har både gutt(er) og jente(r), var det forskjeller i sv.skapet der?Jeg misunner virkelig dere som ikke har en eneste plage..!

Trommevirvel......HER KOMMER FAKTISK ENDELIG ET MAGEBILDE! : ) Ha en fin onsdag herlige lesere!Stor klem fra tjukka.

9 kommentarer

IDA -

26.09.2012 kl.14:01

Grattis med uke 25 :) Jeg er like bak deg, uke 19!

Fine magen :)

Lene

26.09.2012 kl.14:30

Tre ganske så like svangerskap m litt mer plaga enn ka behagelig e. Veit alt om å ikke vær istand t å gjør nå som helst egentlig, uten å gå mer inn på de aktuelle plagan. Heldigvis e de kun svangerskapsrelatert. E i utgangspunktet veldig slank, så når 10 kg vektoppgang va passert allerede etter 16 uka i første svangerskap, så følt æ vel der og da at d va verdens undergang. Lite visst æ da at æ sku klar å peis på mæ 27kg ekstra før gutn kom i uke 37:P 5 mnd`a seiner va alle kg bort, og d å bruk 26" i buksa har aldri føltes bedre. Det samme skjedd også i både andre og tredje svangerskap. Siste tilskudd t familien kom for tre mnd`a siden, og d e 6 år siden siden siste svangerskap, så forvente vel at ting tar litt lengre tid. Men 18kg av så langt, så d e håp:)

T tross for kg og plaga, d har så absolutt vært værd d:) Har to gutta og ei jente, ingen nevneverdig forskjell på svangerskapan, men d siste no va vel tyngst. Æ syns d må vær lov t å klag litt, og d må vær lov t å synes at d føles helt forferdelig å sjå all kg`an som kjæm krypan på, t tross for at et fantastisk flott barn e resultatet av d. Æ like overhode ikke å gå gravid, og d å få hør at æ mått nyt d og at æ mått nyt all kg`an og plagan d medført gjor mæ bare irritert. E itj mindre gla i ungan mine sjøl om æ ikke va komfortabel m selve svangerskapan. Dem e så verdt d alle tre:)

Masse lykke t vidre:)

S&B :)

26.09.2012 kl.15:01

æ her to gutta med 14mnd mellomrom og mine svangerskap va totalt forskjelli, d samme me sjølve fødsel'n å :) Æ har kunna tenkt mæ maaange unge, MEN æ klare ikke å gå gravid, d e d værste æ vet, så for min del, så hold d me 2 gutta ja ;)

me nr.1 hadd æ bare bekkenplaga, skikkelig kraftig bekkenløsning, mens me nr.2 NULL problema, litt ondt i ryggen, men ellers ingenting. så æ e vel en av di heldige akkurat der vil æ tru :)

Fødsel nr 1 va ganske lik din fødsel me mathias, mens nr.2 va en styrt fødsel på 3 tima, ja, 3 TIMA !!

Lykke t, håpe du bli i litt bedre form utåver svangerskapet :)

nadja

26.09.2012 kl.15:45

finfin mage! :)

Annette

26.09.2012 kl.18:18

fine magen :) håper plagene gir seg fortest mulig så du kan få et enda bedre svangerskap :)

Anja

27.09.2012 kl.06:29

Jeg har 2 svangerskap med nesten 13 års mellomrom:P

Det første var med en gutt. La på meg totalt 16 kg, magen kom rundt uke 16. Jobbet helt til 2 mnd før fødsel, da fikk jeg bekkenløsning, så de siste 2 mnd ble tilbringet på sofaen:/ Var veldig kvalm de første 3-4 mnd, og kastet opp på jobb hver dag.

Det siste var med ei jente. La på meg totalt 24 kg, fikk mage allerede rundt uke 7. Fikk bekkenløsning allerede uke 15, og ble sykmeldt uke 17. De siste 4 mnd måtte jeg ha mye hjelp av storebror, mamma til å få handlet, vasket ol siden jeg nesten ikke klarte å gå. Var mye kvalm de første 3-4 mnd denne gangen også, men uten oppkast.

Så hadde mye mer plager i andre sv.skap, sikkert mye av at jeg la på meg nesten 10 kg mer, hadde mye vann i kroppen, kløe på slutten og sikkert også fordi jeg var en god del eldre denne gangen. Med sønnen min la jeg kun på meg mage, gikk med vanlige klær lenge, men med dattera mi la jeg på meg overalt. Så da måtte jeg begynne tidlig med gravidklær. Ved første lå jeg litt over gj.snittet på kurven, men gikk litt ned på slutten. Ved siste lå jeg langt over (ca 6 uker mer) på kurven, så legen stusset ved hver måling at jeg ikke hadde kommet lengre:P Siste sv.skap lå morkaka nederst helt til uke 35, men flyttet seg heldigvis. Så 2 veldig forskjellige sv.skap her:)

Masse lykke til fremover:D

ALEXXIS

27.09.2012 kl.23:09

fin beibis mage ja<3

Linn-Therese

28.09.2012 kl.23:36

Huff æ føle med dæ! Lå Hjæm å va konstant kvalm og spydd første 4 mnd æ å! Så kom vannet og kiloan og vonde fota! Håpe æ slæpp unna d meste neste gang.... Men som du si d e jo sååå verdt d! D e bare litt lætt å glæm d nånn gang når d e som værst! Synes uansett du fortsatt sjer smashing ut æ da! Bra at du har en mann som e flink da:) og han e væll rimelig stolt over dæ for ar du klare alt du må gjennom for å få lillebror te verden:))

mooremiri

29.09.2012 kl.17:52

ååh fine magen !!!!

Skriv en ny kommentar

Huset med det rare i

Huset med det rare i

30, Trondheim

Supermamma på 29 år fra Trondheim som er over gjennomsnittet interessert i foto. Jeg er så heldig som er mamma til verdens beste Mathias på 2år (mai) og på selveste nyttårsaften kom lillebror Lukas, som er 10 mnd : ) Her på bloggen får dere "en liten smak" av hverdagen min som travel småbarnsmor. For kontakt : natalie_saether@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits