The ugly truth?

Not so ugly, just the truth.

Dette innlegget er inspirert av en tråd som ble startet på ene mammagruppa jeg er med i på Facebook. Jeg har valgt å la bildene tale for seg selv her. ENJOY!

Du vet du er småbarnsmor når....?

Det er ikke sikkert alle kjenner seg igjen her, men slik er det hos oss. Lillegutt blir med på badet når jeg skal dusje. Dette når jeg er alene selvfølgelig, pappa'n passer han når han er hjemme og kan. Så de gangene man faktisk dusjer alene, er som ren luksus! 10 minutter helt alene er ikke hverdagskost.

Mathias har helt siden han var 6 mnd. vært en liten klatremus. Han vet godt at han ikke får lov til å klatre på stoler og stå i sofaen. Likevel er det ekstra moro å gjøre dette når man kanskje ikke får så mye oppmerksomhet. F.eks når mamma ammer lillebror.

Her vet jeg at alle kjenner seg godt igjen. Dette skjer daglig i samtlige småbarnshjem. Ikke nok med det, vi støvsuger to ganger hver dag. Minst! 
"Oi da, en halvspist bolle"? Jepp, det ligger gjerne en i hvert hjørne også. No comment needed!

Som sist, mistet jeg matlysten helt etter fødselen. Mannen er derfor snill og lager ekstra god mat til meg så jeg skal få i meg noe. Den er varm og god når den blir servert. Kald og god når den treffer munnen min. Dette fordi Lukas ALLTID vokner til og er sulten når jeg skal spise. Som om han skulle hatt en "timer" innstilt som varsel..

Igjen, for oppmerksomhetsskyld, kastes ting vilt rundt seg. Her bytter jeg bleie på Lukas. Dette ser bak ryggen min, på bare 2 sekunder. Lille farsk! Når det er sagt, så er han flink til å rydde opp etter seg da.

Har dere sett et så djevelsk blikk før? Her fikk Mathias hjelpe til med kveldsstell på lillebror for første gang. Igjen, han er veldig flink til å hjelpe til med ting altså : ) Men dere kan tenke dere hvordan badet så ut etterpå..?Det aller siste bildet her beskriver hverdagen min fint akkurat nå. I tillegg har lillegutt kolikk, så det er verdt å nevne at småbarnsmødre også har veldig lite søvn (enten man har kolikkbaby eller ikke). Vi som ammer er i den såkalte "ammetåka" og er litt fjerne. Rettelse, veldig fjerne. Vi får som regel med oss bare 40% av ting som blir fortalt oss. No kidding! Bildene kunne vært flere (ja, jeg har flere), men jeg tok bare de jeg hadde som passet inn fra den siste tiden. Jeg lager gjerne en "oppfølger" om det er av interesse? : ) DU VET DU ER SMÅBARNSMOR NÅR DU HAR SKREVET I FLERE DAGER PÅ DETTE INNLEGGET, MEN ENDA IKKE FÅTT LAGT DET UT...!


For et galehus tenker dere som ikke har barn. Vel, jeg ville ikke ha byttet ut galehuset mitt med noe som helst i hele verden. Her er fart, spenning, humor, massevis av kjærlighet, tårer og smil dagen lang. Vi trenger ikke sette oss ned for å se en action film engang, det er det nok av her. Det hadde selvfølgelig vært godt å hatt tid til å se en film en kveld da men. Hehe. Det får vi ta igjen når vi blir gamle og grå, sant kjære? ; )  Ting satt litt på spissen her nå, men poenget jeg vil frem med til slutt er at ja, det er tøft til tider, men det er så verdt det! 

Vil veldig gjerne at dere legger til hva dere mener passer inn her ; Du vet du er småbarnsmor når....?

16 kommentarer

tante k

10.02.2013 kl.19:06

Hihi. Nyt det. Men la n skrik litt, så du får i dæ litt mat. Det går bra, det.:) klem

mammawesterheim

10.02.2013 kl.19:19

Hehehe, kjenner meg veldig igjen her :D!

Vigdis - Mammaen til Marielle

10.02.2013 kl.20:02

Morsomt og underholdende innlegg, enda det ikke er så morsomt når man står midt i det bestandig... Er selv småbarnsmor til ei på 8 mnd, og kjenner meg igjen i spesielt at rotert er o.v.e.r.a.l.t.! Og siden jeg hater husarbeid, og er sliten når hun har lagt seg for kvelden, så ligger det gjerne sånn et par dager... pffh!!

ikkesupermamma

10.02.2013 kl.20:54

Hehe, så bra. Likte innlegget ditt og kjente meg veldig igjen. Skrev et liknende for noen måneder siden. Du kan lese det her; http://ikkesupermamma.blogg.no/1346487794_du_vet_du_er_smbarnsm.html

Håper du har hatt en fin morsdag!

Nina

10.02.2013 kl.21:32

Haha!!Bra skrevet!!

Kjenner meg godt igjen.Her hersker det kaos så og si hver eneste dag!

Bella

10.02.2013 kl.22:26

hahaha så bra ;) kjente meg igjen i masse! å hva er det med babyer som ikke vil la mødrene spise? min lillekar skal også aaaaltid ha pupp når jeg skal sette meg for å spise;)
Haha, bra innlegg! Har ikke barn selv, finnes også et snev av gru der også, men hei, barn er jo søte! :D

På bloggen min kan alle barn som går i 1-6 klasse, og som bor i Trondheim området melde seg på for en times aktivitet og morro, hver uke. Det står mye mere på bloggen, og det beste er at det ikke er så utrolig dyrt! :D Hele opplegget varer i 7 uker, og koster bare 200 kr! (for barn, 250 for "unge" Les mer på bloggen. :)

Håper noen vil sjekke det ut, og vis dere vet om noen interesserte, gjerne spre det videre! Vil ikke plage deg på en dag som dette, men må bare få spredd det, hihi :D

-Live2Dance

Christine

11.02.2013 kl.12:08

Så sant så sant!!!kjenne mej igjen i absolutt alt du nevne!:))du skrive vedlig bra!!!

Merete

11.02.2013 kl.20:44

Fantastisk:))) Jeg har nå store barn, men akk så kjent:))

Cathrine

12.02.2013 kl.20:01

Hei!

Lest at Lukas hadd kolikk. Har ei datter på 6 mnd som hadd sterk kolikk t ho va 4 mnd. Æ anbefale dæ på det sterkeste å fær t manuellterapaut Kirsti Vanvik t Trndheims fysiskalse. Det hjalp ihvertfall oss "litt" på det verste. Litja vårres kun skrik 6 tima i strekk men med manuellterapauten roa ho sæ nån tima så da mått æ bare sov. Håpe du har nån som kan avlast dæ og hjelp dæ litt. Sånn at du bare kan få litt "alenetid". Å kjenne mæ så godt igjen med å mist matlysta, man går jo bare å riste rundt på babyen :-P Effektiv slankekur kolikk!

Thea

14.02.2013 kl.14:47

Åh, stakkars dere som sliter med kolikk! Datteren vår hadde kolikk i bare 2 mndr., men det tror jeg var fordi vi gikk til kiropraktor. Plutselig "over natta" var hun ferdig med kolikken. Gikk fra å skrike 18 timer i døgnet, til å bli verdens roligste baby! Sov natta gjennom også etter hun var ferdig med kolikken! Kan jo hende Lukas er snart ferdig med kolikken uansett, men om han sliter mye, så er det verdt et forsøk å ta kontakt med kiro, evt naprapat hører jeg skal være flink på slikt.

Artig innlegg forresten!!:-)

Vibece

17.02.2013 kl.18:26

Å jada, her kjenner jeg meg godt igjen du . Snuppa her er 7,5 mnd nå.

Røytinga har heldigvis begynt å gi seg, men joggebukse og topp er daglig antrekk, + håret i en dott på hodet :p

Jeg mistet også matlysten etter fødselen, men det begynner å komme seg nå heldigvis. Starter jobb igjen i morra, så det er litt greit å få i seg mat i løpet av arbeidsdagen ;)

Lykke til med kolikkbehandlingen, håper dere får bukt med den :)

interiorgirl1

17.02.2013 kl.20:14

hihi,her kjenner jeg meg igjen ja! selv med ei søt lita tuppe på sin 15 mnd :)

koslig blogg,legger deg til på bloglovin jeg!

Marianne

21.02.2013 kl.15:05

Kult innlegg=)

Genseren med hodeskalle var helt rå.

Hvor er den fra? =)

Huset med det rare i

21.02.2013 kl.15:20

Marianne: Den er kjøpt på "storeguttavd." på H&M : ) Jeg bare måtte ha den til "lille-store" tøffingen min!
-Natalie-

Anettoz

28.02.2013 kl.15:02

Haha !! Fantastisk :)) so true!!

Skriv en ny kommentar

Huset med det rare i

Huset med det rare i

30, Trondheim

Supermamma på 29 år fra Trondheim som er over gjennomsnittet interessert i foto. Jeg er så heldig som er mamma til verdens beste Mathias på 2år (mai) og på selveste nyttårsaften kom lillebror Lukas, som er 10 mnd : ) Her på bloggen får dere "en liten smak" av hverdagen min som travel småbarnsmor. For kontakt : natalie_saether@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits