"Ikke lov".

Er det en setning jeg misliker og høre, så er det "det er ikke lov". Selvfølgelig må den brukes enkelte ganger, men jeg synes den blir brukt alt for ofte. Ikke bare i sammenheng med barn og oppdragelse, men i hverdagslivet generelt. Det er ikke lov og leke med vann, det er ikke lov og ha på seg sko inne, det er ikke lov og kose seg med hamburger på en helt vanlig hverdag, det er ikke lov og spise maten i sofaen og i hvertfall ikke med tv'n på! Vel, her i huset ER det faktisk lov og takk Gud for det. Det er viktig og kunne kose seg litt ekstra engang i blandt. Det er viktig og leke, ha det morro og le mye. Det er viktig og tøye litt grenser. Det er viktig og prøve og feile. Det er viktig å leve. Man lever bare èn gang er en setning jeg mye heller foretrekker : ) Jeg tar meg selv i og si det ganske så ofte til mannen min. Men det er så sant, vi lever bare èn gang.

"Ikke lov å kast vann, Mathias" hører jeg pappsen i huset si fra kjøkkenet. Jeg løper bort til kjøkkenet hvor de to står og lager mat og sier "johoho, i dag ER det lov". Jeg kaster litt vann på Mathias, mens han gir meg et overraskende blikk tilbake, så er det i gang. Vannkrig!

Det er faktisk ikke lov til å slå. Så da sier man i fra. Priceless begge ansiktsuttrykk her forresten! 

Vannkrig, badevann, sølepytt, drikkevann, såpebobblevann, sjøvann, you name it. All slags vann, så lenge det er vått, er stor favoritt til store gutten vår. Alle barn liker vel vann, men M er (langt) over gjennomsnittet opptatt av og interessert i vann. Han liker til og med å hjelpe til med husvasken. Vannet i vaskemaskina kan studeres i lang tid og er fortsatt like fascinerende. Når det kommer til drikke, så er det kun vann som gjelder.

Sko inne. "Binke binkene" som Mathias fikk fra mormora si for 1 år siden passer endelig. Gjett om det er stas med blinkende lys på skoene sine da?Denne gutten har dilla på mange ting, men en ny ting på lista (til mors store begeistring) er SKO. Han tar de så stolt på og av. Så på igjen. Så av. Så bytter han til mamma's sko, så pappa sine. Forteller vi han at vi skal på butikken eller på besøk hos mormor, så kommer han løpende inn i stua med skoene sine mens han sier "ha på sko, ha på jakka. kjøre mommo". Sukk. Jeg kan ikke få sagt nok ganger hvor fort tiden flyger avgårde. Gutten vår har blitt så stor, han forstår alt vi sier og han svarer med setninger. Lange setninger, som blir enda lengere for hver dag som går. Jeg er så stolt av denne lille tassen at det finnes ikke ord.

Lukas blir også større, han har blitt hele 3 mnd nå. Han smiler, ler, tar på ting og "snakker" så fint han også. Han er tidlig ute og veldig nysgjerrig på hvordan ting fungerer, akkurat som sin storebror. 

Mathias er så god, omtenksom og snill. Viser lillebror ting og deler bilene sine med han. Verdens beste storebror!

Ligge i sofaen mens man spiser og drikker, samtidig leker med bilene sine OG ser Timmy Tid på nettbrettet til pappa. "Ikke lov"? "Å jodda" sier mammsen, "i dag er alt lov". 

Det er til og med lov til å søle litt.

Mini-burgere til middag - gåttabanen ass! Det er i hvertfall ikke lov?? Har du lyst, har du lov. Her i huset koser vi oss ofte med det vi har lyst på, vi gjør det vi har lyst til å gjøre og sier ting som de er. Alt for mange har for mange grenser, strenge regler og et "feil syn på ting". Det synes jeg virkelig. Slapp av litt, ta deg en bolle i ny og ned. La klesvasken ligge enda en dag til. Bestill takeaway på det mest utenkelige tidspunkt. Se samtidig film midt på natta, mens du koser deg med popcorn og pepsi max. La barna herje rundt litt. La barn være barn. La du være deg. I det minste for en liten stund. Det ER lov.

Litt overdrivelser, humor og en dose selvironi. Men fra spøk til alvor, jeg håper dere skjønner tegninga og hva jeg mener. Hva mener dere om saken, ER det lov eller ikke?

Nattens grubblerier fra7 kommentarer

azul terciopelo

12.04.2013 kl.09:20

Akkurat som det er her i hus det :) Det skal være lov å leve :) Det skal være lov å rote og kose seg. Rydde og støvsuge, gjør jeg etter at gullskatten har lagt seg :) Det er ikke så mange årene til han er stor og flytter ut... Så joda, her er det lov å være menneske og leve. Seff gjør vi ikke slikt hele tiden, men av og til er lov. :)

iselinilsen

12.04.2013 kl.09:43

HVOR BRA ER IKKE DU DAA?

kristinerosok

12.04.2013 kl.09:52

For noen koselige og søte bilder :)

Elisabeth

12.04.2013 kl.10:16

For en herlig gutt!!:)

interiorgirl1

12.04.2013 kl.20:13

man må leve,det er så sant! men vi prøver å ikke skeie ut hver dag da :-p

Rachel

12.04.2013 kl.21:30

åhh den middagen så deeeilig ut!!

Drea

18.04.2013 kl.15:39

Veldig enig. Vi er altfor flinke til å henge oss opp i altfor mye! Det er lurt å ha det litt gøy istedet. Hvis Vilja mister noe i gulvet eller søler eller noe, så ser hun først litt nervøs på meg, men så sier hun; "æ søla æ, men det går bra!" Haha! :D

Skriv en ny kommentar

Huset med det rare i

Huset med det rare i

30, Trondheim

Supermamma på 29 år fra Trondheim som er over gjennomsnittet interessert i foto. Jeg er så heldig som er mamma til verdens beste Mathias på 2år (mai) og på selveste nyttårsaften kom lillebror Lukas, som er 10 mnd : ) Her på bloggen får dere "en liten smak" av hverdagen min som travel småbarnsmor. For kontakt : natalie_saether@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits